LEGALISATIE & APOSTILLE

Waarom dient uw handtekening gelegaliseerd te worden?

Het is voor alle betrokkenen van groot belang dat uw handtekening op het betreffende document daadwerkelijk van u afkomstig is. Door middel van legalisatie van uw handtekening wordt door de notaris schriftelijk (op het document) verklaard dat uw handtekening op de betreffende dag door u is gezet, daarnaast controleert de notaris uw originele legitimatiebewijs en voert de verplichte controle uit. Op deze manier wordt voorkomen dat er achteraf onenigheid kan ontstaan over de echtheid van uw handtekening.

Sommige instanties willen er zeker van zijn dat ook de handtekening die de notaris onder die verklaring zet, inderdaad de handtekening van de notaris is, en dat deze notaris bevoegd is om de verklaring af te geven. Meestal zijn het instanties in het buitenland die dit eisen.

Die verklaring, omtrent de bevoegdheid van de notaris wordt apostille genoemd. De apostille is dus eigenlijk de legalisatie van de handtekening van de notaris. In Nederland wordt deze door de rechtbank afgegeven.
De rechtbank brengt u hiervoor kosten in rekening, welke u direct dient te voldoen aan de balie van de rechtbank. Desgewenst verzorgen wij de apostille voor u. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.

Het is raadzaam van te voren contact op te nemen met de betreffende rechtbank of u voor de apostille een afspraak dient te maken of dat u hiervoor zonder afspraak terecht kunt. Dit verschilt per rechtbank.

Afspraak maken voor legalisatie?
Neemt u contact op met ons kantoor.

Ja, ik wil graag een offerte ontvangen.