Ondernemingsrecht

Corporate diensten

Een onderneming kan te maken krijgen met diverse structuren. Hoe ingewikkelder de structuur immers wordt, hoe meer erbij komt kijken. Er raken meer en grotere partijen betrokken en u hebt goede adviseurs nodig om u bij te staan bij het voeren van uw onderneming. DUO is uw adviseur op juridisch gebied. Met onze gedegen kennis en jarenlange ervaring helpen wij u graag en snel.

Rechtsvormen

Als u een onderneming wilt beginnen dan kunt u kiezen in welke rechtsvorm u deze onderneming wilt onderbrengen. Wij adviseren u welke vorm het beste bij u past op juridisch en fiscaal gebied. Globaal heeft u de keuze uit een eenmanszaak, een personenvennootschap (maatschap/vof/commanditaire vennootschap) of een kapitaalvennootschap (bv met beperkte aansprakelijkheid/nv). Daarnaast wordt, met name in de non-profit sector, de onderneming ook veel in de vorm van een stichting uitgeoefend. Tot slot is het mogelijk om een samenwerkingsverband in de vorm van een (coöperatieve) vereniging aan te gaan.

Wat moet ik doen om mijn onderneming te verkopen?

DUO Notariaat heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van fusie- en overnametrajecten en management buy-ins en -outs. Wij brengen u in contact met de juiste overnamespecialisten (waarderingsdeskundigen, overnamejuristen en overige adviseurs). DUO treedt hierbij op als procesmanager en instrumenterend notaris.

Wat moet ik doen om een eenmanszaak te starten?

Er is geen notariële akte nodig voor de oprichting van een eenmanszaak. De eenmanszaak moet ingeschreven worden in het Handelsregister. U kunt slechts één eenmanszaak oprichten en inschrijven. Het is wel mogelijk om meerdere handelsnamen te voeren en verschillende activiteiten uit te oefenen onder één eenmanszaak.

Wanneer moet ik een B.V. starten?

In sommige gevallen zijn risico’s of verdiencapaciteit een drijfveer om aansprakelijkheden te beperken of belasting te besparen. In dat geval kan het verstandig zijn om een BV op te richten. DUO Notariaat regelt dat binnen een aantal dagen voor u. Wij richten uw BV op, zorgen voor registratie bij de Kamer van Koophandel en brengen u eventueel in contact met een accountant en/of belastingadviseur om uw onderneming verder te begeleiden. Wij hanteren aantrekkelijke standaardtarieven. Klik op de knop om een offerte aan te vragen.

Hoe kies ik één van de drie personenvennootschappen?

Een samenwerking tussen meerder personen kan op een aantal manieren. Ook daarbij komt aansprakelijkheid en fiscaliteit om de hoek kijken. Daarnaast is een samenwerkingsvorm ook afhankelijk van het soort bedrijf wat u voert. DUO Notariaat onderzoekt en adviseert welke vorm (bijvoorbeeld Vennootschap onder Firma, Maatschap of Coöperatie) het beste bij u past en richt voor u de juiste personenvennootschap op.